
Fitness -ohjelma
Imatran Kylpylällä pyörii vuoden ympäri äärimmäisen ammattitaitoisia ohjaajia ja kuntoliikuntatunteja Fitness-toiminnoissa. Hyvinvointiteeman mukaisesti olemme tietenkin varanneet muutamia tunteja meidän käyttöömme, koska pelkästään aivo-ohjelma ei ole kaikkien hyvinvoinnin ja latautumisen The Thing! Tänne varataan paikat nopeusjärjestyksessä rekisteröitymisen yhteydessä. Tunneille mahtuu maks. 20 hlö. Jos ohjelma on jo täynnä, et pysty enää valitsemaan sitä rekisteröitymisen yhteydessä. Huom! Jos et pääse osallistumaan, muistathan perua osallistumisesi Lyytin kautta!
- 11-11.45 Lavis. Hauska, helppo ja hikinen liikuntamuoto, joka perustuu lavatanssiaskeleiden ja jumpan välimuotoon. LAVISta tanssitaan yksin, joten ei ole vaaraa että joku talloo varpaille 🙂 Tunnilla tanssitaan tuttuja lavatanssilajeja kuten humppa, jenkka, rock/jive, cha cha ja samba. Tunnilla opit eri tanssiaskeleiden perusteita kuntoilun ohella.
- 12-12.45 Kehonhuolto: Tunnilla tehdään rauhallisia dynaamisia, verenkiertoa elvyttäviä ja lihaksia venyttäviä liikkeitä. Tunnin lopussa kireydet ovat lieventyneet ja lihaksisto rentoutuneempi. Kireydet ja säryt voivat olla tunnin jälkeen poissa. Tunneilla voidaan hyödyntää eri välineitä.
- 14.30-15.15 Aqua Circuit: Erittäin tehokas vesitreeni. Aluksi tehdään lyhyt alkulämmittely, jonka jälkeen siirrytään lihaskunto- ja sykeosuuksiin. Lisätehoa liikkeisiin saadaan vaihtuvilla välineillä. Liikkeet tehdään aikaa vastaan, joten jokainen voi treenata oman kuntotasonsa mukaan.

Ukonniemi -sali klo 10-11 Puhu mulle Perkele!
Kouluttajana Kati Räisänen, toimitusjohtaja, toimintaympäristöjen asiantuntija
CDM on hyvinvoivien oppimis- ja työympäristöjen osallistava asiantuntija
Koulutuksen ydinteema on ”osallisuuden merkityksestä hyvinvointiin ja muutokseen” eli kuinka se, että tulet kuulluksi yhteisösi tasavertaisena jäsenenä vaikuttaa työhyvinvointiin.
Tilasuunnittelu valitsi minut vuosia sitten. Ruotsalaisen yrityksen perustaminen Tsekin tasavaltaan kouli minusta osaajan ja ihmisen, joka näkee myös itsensä kokonaisena. Uteliaisuus ihmiseen ja asettautuminen tilan käyttäjän maailmaan on kiehtovaa. Tyhjä tila ja sille asetettu toimintatavoite ovat kokonaisuus, joka inspiroi minua yhä uudelleen näkemään mahdollisuudet ja luomaan uutta.
Tilasuunnittelun perimmäinen tarkoitus on tukea tilan käyttäjän elämää ja tehdä arjesta parempaa. Työ- tai oppimisympäristössä tavoitteet voidaan liittää tukemaan strategiaa tai pedagogista suunnitelmaa. Tiimini kanssa olemme parhaimmillamme kokonaisvaltaisissa muutoksissa, sillä meillä on kyky kuunnella ja ymmärtää asiakkaan tarpeet. Rakastamme haasteita ja tasavertaista, suoraa puhetta. Kunnioitamme ja tuemme toisiamme sekä onnistumisissa että vaikeuksissa. Tiimimme erilaiset vahvuudet tuovat monipuolisen ratkaisumallin. Jokainen tyytyväinen asiakas on meille paras saavutus.

Satamo -sali klo 10-11.30 START-koulutus first timers
Kouluttajina Susanna Issakainen ja NP Taru Mikkonen
Tule hakemaan Start-koulutuksetsa eväitä JC-urallesi! START-koulutus tutustuttaa koejäsenen tai tuoreen jäsenen nuorkauppakamarin toimintaan ja järjestön tarjoamiin mahdollisuuksiin. Koulutuksessa käydään läpi järjestön termistöä, toimintaa ja JC-urapolkua. Samalla tutustutaan muihin osallistujiin ja kouluttajiin.
First timers on ensimmäisten kokouskävijöiden tapaamispiste, joka järjestetään Startin yhteydessä. Käydään läpi kokousta ja mitä se voi osallistujalleen tarjota. Tervetuloa kuulolle!
Ukonniemi -sali klo 11.15 -13 Puhekilpailu
Järjestäjänä R-IND Miia Pesonen
Esiintymistaito tuo menestystä, sillä sitä tarvitsevat kaikki; johtajat, vaikuttajat, työkseen esiintyvät, markkinointialalla työskentelevät ja etenkin asiantuntijatehtävissä toimivat henkilöt. Puhekilpailun tarkoitus on kehittää yksilön esiintymistaitoja ja antaa itseluottamusta yleisön edessä toimimiseen. Kilpailijoiden kehittymisen lisäksi tavoitteena on opettaa tuomaristoa analysoimaan esiintymisiä ja kasvattamaan oikeudenmukaista arviointikykyä. Nämä tavoitteet saavutetaan pyrkimällä kannustamaan ja opastamaan kilpailijoita rehdisti. Kehittymistavoitteen toteutumiseksi suositellaan, että kilpailun jälkeen järjestetään kilpailijoille tilaisuus, jossa tuomariston puheenjohtaja vastaa asiallisen ja rakentavan palautteen jakamisesta. Puhekilpailu järjestetään kevään aluekokouksien yhteydessä sekä aluekokouksien voittajat jatkavat kevään kansalliseen vuosikokoukseen. Suomen paras puhuja edustaa JCI:n Eurooppakokouksessa ja tämän kilpailun voittaja taas JCI:n Maailmankokouksessa. Alueen puhekilpailuun saa osallistua maksimissaan yksi edustaja per alue B:n nuorkauppakamari. Jos puhekilpailu kiinnostaa, kysy oman kamarisi hallitukselta lisää!
Satamo -sali klo 11.30-13 Onnelliseksi omilla valinnoilla
Kouluttaja: Joose Luukkanen
Nykymaailma mahdollistaa ihmiselle melkein mitä tahansa. Haasteeksi nousee mitä valita, kun kaikki kiinnostaa eikä mistään halua jäädä sivuun. Lopputulemana on stressiä, ahdistusta, ja riittämättömyyden tunnetta, kun kaikkea valitsemaansa ei yksinkertaisesti ehdi tehdä kunnolla. Kotona perheen kanssa stressaa, että pitäisikö tehdä rästissä olevia kamarihommia, maailmankokousviikolla murehtii kärsiikö tässä oma urakehitys, ja töitä painaessa kaipaa perhettä ja ystäviä. Ja entäs se koiran agility! Ikinä ei ole hyvä.
Onnelliseksi omilla valinnoilla -koulutuksen tavoitteena on selkeyttää omaa elämää ja pohtia, mikä on oikeasti tärkeää, ja mistä on syytä luopua. Kaikkea ei voi saada, joten kannattaa valita hyvin.
Koulutuksen aikana osallistuja selkeyttää harjoitusten avulla omia arvojaan ja prioriteettejään. Koulutuksen jälkeen osallistujan käytössä on selkeä prioriteettilista, jota käyttäen on helppo valita mitä uuden kiinnostavan asian kanssa tekee tai ei tee. Lisäksi esitellään työkalu, jolla ad hoc -valintojen seurauksia on helppo ja nopea arvioida.
Ukonniemi -sali klo 14-16 Aivoterveydeksi! – Aivoterveyden suoja- ja riskitekijät tutuksi
Kouluttaja: Sari Soutukorva, TtM, AmO, tft, lehtori LAB-ammattikorkeakoulu
Saat tietoa aivoterveyden merkityksestä sekä tutustut aivoterveyden suoja- ja riskitekijöihin rennon AivoterveysAlias-pelailun avulla. Reflektoit itse ja keskustelet muiden kanssa, mitkä tekijät tukevat ja mitkä heikentävät omaa aivoterveyttäsi. Valitset myös itsellesi yhden aivoterveystavoitteen, johon pyrit kevään aikana. Lisäksi kuulet lyhyen Aivoterveyden edistäminen -erikoistumiskoulutuksen (30 op) esittelyn.

Kouluttajan lisätiedot: Sari Soutukorva toimii lehtorina LAB-ammattikorkeakoulun hyvinvointiyksikössä ja on muun muassa Aivoterveyden edistäminen -erikoistumiskoulutuksen vastuuopettaja. Hän on koulutukseltaan terveystieteiden maisteri (terveyskasvatus), ammatillinen opettaja ja työfysioterapeutti. Hänen osaamiseensa kuuluu työhyvinvointi, työfysioterapia, (aivo)terveyden edistäminen, terveyskäyttäytyminen, hyvinvointivalmennus, kognitiivinen ja työ- ja organisaatiopsykologia sekä henkilöstöjohtaminen.
Satamo -sali klo 14-16 JCI virallinen koulutus: Project Management
Kouluttaja: Sanni Kirmanen
JiiCee-hyvinvointisi kannalta hyvin hallittu projekti säästää monelta päänsäryltä. Lue lisää alta, mitä virallinen koulutus pitää sisällään. Muistathan ilmoittautua koulutukseen etukäteen jci.cc:n kautta!
When you think about the types of activities in which we are engaged in JCI, you will realize they are all projects in some kind. Fundraisings, banquet, charity events, ACF oriented projects all meet this definition. As JCI members we are very often given the responsibility to do a project. However when we are asked to kick off a project, the inclination is to dive right into the project’s core activities. The gun has gone off; the race to the finish has started. But at this initial stage if we do not consider a good project plan to achieve our targets, this is the first step towards planning to fail. It is therefore imperative to clearly understand the scope of our activity before starting, develop an effective plan, take concrete action and reach the right goal. Accomplishing a project effectively and efficiently will not only enhance our organisation’s performance but at the same time augment the trust and confidence placed into us by our stakeholders.